Teknik Şartname

Gayret Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi Teknik Şartnamesi
Teknik Şartname
Dairelere Ait Genel Özellikler

1) Seramik, Mermer vb. Uygulama alanları

Projesine göre dairelerde seramik, mermer (yüklenici tarafından numuneleri ve görselleri hazırlatılacak mermer modelleri arasından arsa sahipleri temsilciler kurulunun seçtikleri) vb diğer uygulama alanlarında bu malzemelerin 1. sınıf Çanakkale, Vitra, Ege, Bien ve/veya Kütahya seramik markalarından olacaktır.

2) Parke uygulaması

Dairelerde Salon ve Odalarda 1. sınıf LAMİNAT parke ve salon 8cm odalarda 6cm yükseklikte süpürgelik olacaktır.

3) Dairelerde İç Duvar ve Tavan Uygulamaları

Duvarlar kaba sıva alçısı üzeri saten alçı sıva yapılıp anti bakteriyel su bazlı Filli, Marshall ve dyo marka boya yapılacaktır.

4) Mutfak Bölümü

Mutfak dolapları Linea Dekor, Scavolini veya muadili kalitede ve gövdeleri MDF lam, kapakları akrilik veya lake olacaktır. Menteşe ray ve diğer aksesuarlar Blum veya Hafele marka olacaktır. Mutfak mobilya tasarımları mimari grup tarafından ankastre beyaz eşyaya uygun olarak yapılacaktır. Mutfak dolabına davlumbaz dahil olacaktır. Evye paslanmaz çelikten 1,5 gözlü olacaktır. Kullanılacak batarya ve musluklar Artema ya da ECA marka olacaktır. EVİYE bataryaları Spiralli olacaktır. Mutfak tezgâhı 2 cm Çimstone marka veya muadili birinci sınıf tezgah olacaktır. ANKASTRE TÜM ÜRÜNLER OLARAK DAVLUMBAZ, FIRIN ve OCAK olmak üzere Arçelik, Siemens, Franke veya muadili marka olacaktır.

5) Mobilya Uygulamaları

Mimari projesin de belirtilen yer ve ölçüde 18mm malzeme ile vestiyer yapılacaktır. Bu imalatların gövdeleri MDF lam, kapakları akrilik veya Lake olacaktır. Menteşe ray ve diğer aksesuarlar Blum veya Hafele marka olacaktır.

6) Balkon ve Teras Bölümleri

Balkon ve teras gibi yağış alacak zeminlerde kullanılacak kaplamalar kaydırmaz yüzeyli olacak şekilde mimari grup tarafından dış cepheye uygun olarak belirlenecektir. Balkon korkulukları bina dış cephesine uygun olarak mimari grup tarafından tasarlanacaktır. Balkon zeminlerinde ısı yalıtımı ve ısıtma sistemi uygulaması yapılacak olup, uygun yerlere 2 adet kapaklı topraklı grup priz ve bir adet balkon yıkama musluğu konulacaktır.

7) Giyim Odası Bölümleri

Mimari projede giyim odası planlanacak ve bu odaya ait dolaplar yüklenici tarafından yapılacaktır.

8) Banyo ve WC Bölümleri

Duvarlarda seramik, mermer, veya sudan etkilenmeyen duvar kağıdı uygun yerlerde bordür ve dekorlar kullanılacaktır. Klozet ve lavabolar Çanakkale, Vitra, Ege, creavit, sera city, ECA, Bien veya Kütahya markalarından olacak, klozetler yeni nesil oluksuz ve asma, rezervuarlar gömme, lavabolar yarım ayaklı olacaktır. Havalandırma için aspiratör konulacaktır. Duşa kabin panelleri 6 mm. temperli cam olacaktır. Tavanlar dekoratif asma tavan olacaktır. Mimari projede belirtilen yer ve ölçüde, genel banyolar da Hilton lavabo, Ebeveyn banyosu ve genel banyolarda duş zeminleri banyo zeminiyle aynı malzemeden ve aynı seviyede yapılacaktır. Ayrıca daire içerisinde koridor da çamaşır makinesi yeri planlanacak ve yapılacaktır.

9) Daire dış kapıları

Çelik kapı model ve renk seçimi arsa sahipleri temsilciler kurulu tarafından yapılacaktır. Ankara çelikkapı, Kaan çelik kapı veya Filiz çelik kapı markalarından biri olacaktır. Kilit sistemi KALE KİLİT marka olacaktır.

10) Daire İç Kapıları

Tüm İç kapılar mimari projedeki ölçüler de; sandviç kasalı, pervazlı, contalı, ahşap kaplama veya lake kapı olacaktır. Kapı kolları kromajlı olacaktır.

11) Dış doğramalar

Dış doğramalar da tüm pencereler çift açılırlı ve balkon kapıları da dahil sineklikli PİMAPEN, WİNSA veya muadili EN belgeli ve garantili, sürme sistem ve aksesuarları ile 5 odacıklı, 3 contalı, destek saclı olacak şekilde yapılacak ve Camlar 4-16-4mm ısıcam olarak TSE belgeli olacaktır. Dış doğramaların rengi binaların dış cephe kaplamasına uygun olmak kaydı ile YÜKLENİCİ nin mimari grubu tarafından belirlenecektir.

12) İç/Dış duvarlar, sıvalar ve Cephe uygulamaları

İç duvarlar 8,5 luk tuğla ve Dış duvarlar 25cm lik bims ile örülecektir. Daire ortak duvarları 8,5 + 8,5 ara boşluklu tuğla ile örülecektir. Dış tüm duvarlarda bims üzeri mantolama, iç cephe duvarlarında kaba alçı sıva üzeri saten alçı sıva olacaktır. Not :Mantolama TSE Belgesi almış markalı ürünlerle EKB belgesi için çıkan rapor neticesine göre yeterli kalınlık ve dansitede (yoğunluk) yapılacaktır.

13) Isıtma ve Soğutma Sistemi

a) Salon ile ebeveyn odasına ait elektrik ve mekanik klima alt yapısı yapılacak.

b) Binalar doğalgaz ve MERKEZİ kalorifer ve sıcak su sistemine uygun olarak BUDERUS, VAİLLANT, BAYMAK, BOSH marka olacaktır. Ayrıca her daireye pay ölçer (kalorimetre) cihazı takılacaktır.

c) Daire içi ısıtma sistemi yerden yapılacaktır.

14) TV ve Telefon Sistemi

a) Bina elektrik panosu içine projeye uygun Telekom şartnamelerini karşılayacak kapasitede daire başına bir adet telefon hattı kapasiteli dağıtım kutusu konacaktır. Salonlara bir, oda, mutfak ve antrelere birer adet telefon hattı çekilecek salon ve odalara internet (data) hatları çekilecektir. Her daireye üç harici hat olmak üzere çatıya Rg6 U6 uydu kablosu çekilecek, Türksat, Hotbird, Digitürk ve karasal yayınları alacak şekilde çanak konfigürasyonu yapılacak ve sistem çalışır hale getirilecektir.

b) Bütün dairelerde gaz kaçağı alarm cihazı ve Yangın (duman) algılama alarm cihazı bulunacaktır.

15) Elektrik Tesisatı

Dairelerde projeye uygun elektrik akımı kullanılacak, malzemeler TEDAŞ ve TSE onaylı olacaktır. Kablolar HES veya Öznur marka olacaktır. Tüm prizler topraklı olacak, sigortalar ve kaçak akım roleleri Siemens, Legrand veya viko marka olacak, priz ve anahtarlar Viko, Legrand, schneider, markalarından olacaktır.

16) Jeneratör Sistemi

Olabilecek elektrik kesintilerinden site sakinlerinin etkilenmemesi için her dairede bir priz ve bir lamba, ortak alan aydınlatmaları, Kazan Dairesi, Güvenlik noktası ve asansörleri de destekleyecek kapasitede otomatik olarak devreye girecek jeneratör konulacak ve tesisat bağlantısı tüm daireleri besleyebilecek şekilde yapılacaktır.

17) Temiz ve Pissu Tesisatı

Temiz su tesisatı boruları Fırat veya Ege Yıldız marka PPRC plastik boru olacaktır. Sıcak su tesisatı banyo ve mutfaklara çekilecektir. Pissu tesisatı için Fırat veya Ege Yıldız marka PVC borular kullanılacak, kesitleri ilgili tesisat projesine göre seçilecek, bahçede kalan kısımlarda dubleks boru kullanılacaktır.

18) Sıcak Su temini

Dairelerin sıcak su ihtiyacı merkezi sistem (pay ölçer cihazı) sıcak su yöntemi ile çözülecektir.

19) Sitede Bulunan Bloklara Ait Genel Özellikler

a) Blok Girişleri

Giriş merdiveni ile ana merdiven basamakları 3 cm kalınlığında, rıhtlar ise 2 cm kalınlığında mermer olacak ve tüm merdiven basamaklarında pürüzlendirilmiş kaydırmaz şerit yapılacaktır. Malzemenin rengi ve cinsi mimari grup tarafından belirlenecektir. Giriş holü ve kat holleri zemin kaplaması granit seramik veya mermer olacaktır. Aynı malzemeden süpürgelik yapılacaktır. Ana merdiven korkulukları mimariye göre alüminyum veya paslanmaz krom malzemeden olacaktır. Apartman giriş Tavanında ışık bandı yapılacak alçı sıva ve plastik boya olacaktır. Tavanlar ve merdiven altı düz sıva üzeri beyaz plastik boya yapılacaktır. Blok girişlerinde led’li şık tasarımlı blok numarası ile daire giriş kapılarının yanında kapı kaplaması ile aynı renk ve malzemeden yapılmış gazetelik yapılacak üzerinde de yine şık tasarımlı daire numaraları bulunacaktır. Her blok girişlerinde yine şık tasarlanmış posta kutuları yapılacaktır.

b) Betonarme

Ruhsat eki projeler bu şartnamenin de eki olup aynen uygulanacak ve ilgililerce denetlenecektir. Bina inşaat türü B.A. Karkas sistemi ile radye temel olarak yapılacaktır.

c) Bisiklet park yerleri

Mimari grubun uygun göreceği yerde her bloktaki daire sayısının yarısı kadar kapasiteli bisikletler için park yeri yapılacaktır.

d) Araç park yerleri

Araç park yeri, yönetmeliğine uygun daire başına en az bir araçlık kapalı otopark alanları olarak inşa edilecektir. Ayrıca elektrikli araçlar için uygun yerlere elektrikli araç şarj istasyonları tasarlanacak ve kurulacaktır.

e) Çevre Duvarları

Site etrafını çevreleyen ve ayrıca site içindeki duvarlar; projesinde belirtilen ölçülere uygun olarak, betonarme perde duvar olarak köşelerine 2 veya 3 santim pah çıtası çakılarak imal edilecektir. Perde duvarları brüt kalıp ile brüt beton olarak yapılacak ve boyanmayacaktır. Duvar üzerine modelini mimari grubun belirleyeceği formda üzerine kombinasyonlu korkuluk yapılacaktır.

f) Site ve Daire Güvenliği

Güvenlik ve kontrol amaçlı site bahçe duvarlarına aydınlatma ve bahçede de uygun yerlere yeterli sayıda kameralar yerleştirilecek ve bunların kontrolü güvenlik odasından (giriş kontrol nizamiyesinde) sağlanacak şekilde projelendirilecektir. Site giriş /çıkışları için nizamiyeler yapılacaktır. Ekranları 7‘’inç olan, site giriş nizamiyesi ile daireler arasındaki sesli görüntülü iletişimi sağlayan Audio marka intercom sistemi yapılacaktır.

g) Sosyal Aktivite Alanları

Çocuk oyun alanları, açık spor alanları, sığınak yönetmeliğine uygun sığınak yapılacaktır. Sitede ayrıca site kat maliklerinin faydalanabileceği toplam kapasiteye uygun cep sinema salonu yapılacaktır. Bunun yanı sıra 1 adet, site yönetimi için binalardan bir tanesinin girişinde olacak şekilde site yönetim ofisi ve ayrıca site Temizlik, güvenlik, bahçıvan teknik servis görevlilerine ait giyinme soyunma malzeme ve ekipman deposu olarak kullanılacak site yönetim ofisi mekanının yanında tasarlanacak ve inşa edilecektir. Ortak kullanım alanında tasarlanacak, sauna Türk hamamı, fitnes (kapalı spor merkezi) olacaktır. Bu tesisler sitenin ortak malı olup her türlü kullanım hakkı, işletilmesi ve/veya kiraya verilmesi yetkisi site yönetimindedir.

h) Çevre düzenlemesi (Peyzaj)

Site içindeki bütün yeşil alanlar peyzaj projesine uygun olarak düzenlenecektir. Ayrıca bu alanlar içerisinde oturma grupları kameriyeler yapılacaktır. Evcil hayvanlar için uygun yerlere kum havuzları yapılacaktır. Site ve Çevre aydınlatmaları projesine uygun, yeterli sayıda, peyzaja ve site mimarisine uygun olarak mimari grubun belirleyeceği tip ve renkte armatürlerle kendinden güneş enerjili ürünler kullanılarak yapılacaktır. Bahçe sulamaları için otomatik damla sulama sistemi ve yapılacaktır. Site çevre istinat duvarları sınırları içerisinde alan müsaitse çepeçevre 2 (iki) metre genişliğinde yürüyüş için tartan pist yapılacaktır.

ı) Yangın söndürme tertibatı

Site içerisinde yapılacak olan site içi yolların kenarlarına projesine uygun olarak yeterli miktarda belediye itfaiye araçlarının su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yangın hidrant hatları ve çıkışları yapılacaktır. Binalarda her katta yangın dolapları ihtiyaca uygun olarak konulacaktır.

i) Yapılacak proje; akıllı bina sistemine sahip olacaktır.

Kurum yazıları ve onayları alınması halinde, Kendi elektriğini kendi üreten, tasarruflu, temalı, bahçe sulamada ve dairelerde kullanma suyu olarak kullanılmak üzere kapasiteye uygun ölçülerde filtre sistemli, yağmur suyu ve gerektiğinde ana şebekeden takviye edilecek şekilde düşünülmüş su depolama sistemi vb. sistemlere sahip olacaktır.

20) Şartnameye ait diğer genel hususlar

a) Her blokta yönetmeliğe ve kapasiteye uygun adet ve ölçülerde asansörler yapılacak ve markaları Schindler, Otis veya Kone Thyssenkrupp olacaktır. Her bloktaki asansörlerden birisi sedye sığabilecek büyüklükte olacaktır.

b) Tüm binaları kapsayacak paratoner yıldırımdan korunma sistemi yapılacaktır

c) Tüm bloklarda ve katlarda yönetmeliğe uygun olarak yangın söndürme tesisatı ve yangın dolapları konulacaktır.

d) İnşaatta kullanılacak ve teknik şartnamede bahsedilen tüm malzemeler 1.sınıf ve kalitede olacaktır.

e) Bloklara ilk girişlerde sensörlü rüzgarlık giriş kapısı yapılacak ve ayrıca girişler resepsiyonlu olarak planlanacaktır.

f) Her blokta kapıcı dairesi, toplantı salonu ve her daire için depo planlanacaktır.

g) İnşaat Tamamlama sigortası yaptırılacaktır.

Yukarıda şartname de yazılı Seramik, Mermer vb. Uygulamaları, Parke uygulaması, Dairelerde İç Duvar yüzey kaplama uygulamaları, Mutfak dolapları, Daire iç kapıları, Daire dış kapıları ile ilgili maddelerde tarif edilen uygulamalar ‘’ YÜKLENİCİ ‘’ firmanın mimari grubunun belirlediği üç alternatifli olmak kaydı ile renk, desen ve model seçimleri ‘’Temsilciler Kurulu’’ tarafından ‘’YÜKLENİCİ‘’ firmanın belirlediği tarihler arasında seçimi yapılacak ve ‘’İŞVEREN‘’(Arsa Sahipleri)ne ait tüm dairelerde beğenilerek kararı verilen malzemeler uygulanacaktır.

21) Bloklarda Kullanılacak Tüm Elektrik, Elektronik Ve Mekanik Sistemlerin Kullanılmasına Dair Dokümantasyon ve Garanti

a) Elektrik, Elektronik ve Mekanik sistemler ile birlikte, 1'er takım işletme (kullanıcı) kitabı, teknik bakım kitabı, cihazı oluşturan teçhizatın teknik özelliklerini eksiksiz gösteren dokümanlar verilecektir.

b) Verilecek teknik bakım ile ilgili dokümanlar Kontrol fonksiyonları, konuları kapsayacaktır.

c) Dokümanlar, kumanda birimleri, çalıştırma talimatları vb. konularım içerecektir. İşletme (kullanıcı) el kitabı, TÜRKÇE olarak verilecektir.

d) Elektrik, Elektronik ve Mekanik sistemlerin garanti süresi, en az 2 yıl (24 ay)olacaktır.

e) Elektrik, Elektronik ve Mekanik sistemlerin, Garanti süresi içerisinde, imalat hatasından kaynaklanan arızalar ile montaj, kusur ve eksikliklerin giderilmesi Yüklenici sorumluluğunda olacaktır.

f) Elektrik, Elektronik ve Mekanik sistemlerin, Garanti süresi içerisinde, arızalar Yüklenici tarafından giderilecek, değiştirilmesi gerekli bütün parçaların orijinalleri Yüklenici tarafından temin edilecek, onarım ve malzeme bedeli olarak bir ücret talep edilmeyecektir. Değiştirilen parça veya elemanların her türlü sigorta, nakliye, gümrükleme vb. bütün işlem ve masrafları Yükleniciye ait olacaktır.